De Chirojongens zijn dit jaar een toffe leidingsgroep van 15 man.
Hou zeker deze pagina in de gaten als je wilt weten wat zij zoal het hele jaar door uitspoken!

De Banier

De Banier is de Chirowinkel bij uitstek! Zo kan je er chirobroeken en shorts kopen, zonnebrillen, spellen, … Voor ieder wat wils :).

Hieronder kan je een deel van hun aanbod bekijken:

http://chiroopoeteren.be/wp-content/uploads/2021/06/191919_ADVa_Chiropromo.pdf

Uiteraard kan je ook de site bezoeken:

https://www.debanier.be/

Datum

Oefenkamp Speelclub

Op 14 en 15 april gingen de speelclubbers op oefenkamp naar het Pexhof. Hier kregen ze een voorsmaakje van het bivak in de zomer! Ze speelden veel toffe spellen maar moesten ook taakjes doen op kamp zoals afwassen en bedden opmaken. Hopelijk hebben ze nu nog meer zin in het bivak, want de leiding kan alvast niet wachten ūüôā

18 april 2018

Chiro-etentje

Ons jaarlijkse chiro-etentje is er weer op 4 februari in de Riet. Iedereen welkom! Door de inkomsten kunnen we extra spelmateriaal voor de leden kopen, kampgeld laag houden, extra activeiten doen, …¬†Dit jaar staat er op het menu:

Menu A: 
Tomatenroomsoep 
Vidé met groentjes en frietjes 
IJs met chocoladesaus

Menu B: 
Tomatenroomsoep 
Stoofvlees met groentjes en frietjes 
IJs met chocoladesaus

Menu C: 
Tomatenroomsoep 
Zalm met koude schotel en frietjes 
IJs met chocoladesaus

Menu D (Kindermenu): 
Tomatenroomsoep 
Frikandel met frietjes 
IJs met chocoladesaus

Menu E (nieuw en vegetarisch!!): 
Tomatenroomsoep 
Kaaskroketten met koude schotel en frietjes 
IJs met chocoladesaus

Inschrijven kan tot 24 januari door naam, menukeuze en uur te mailen naar chiroopoeteren@outlook.com of door het inschrijvingsstrookje binnen te brengen bij:

РJulie Kwaspen, Houwstraat 25 
РLotte Jame, Fortstraat 28 
РGert Jonck, Smeetsberg 11 Neeroeteren 
– Tijs Bergmans, Dorperberg 43

Hopelijk tot dan!

Christus Koning

Op zondag 26 november vierden we Christus Koning! We hadden dan pas Chiro om half 5. Toen we juist klaar waren met de formatie, kwam er opeens een snelle auto vol gemaskerde mannen aangereden! Ze trokken Warre bruusk de auto in en ontvoerden hem. Iedere afdeling moest daarna een wandeling doen, en bij ieder kruispunt kregen ze een tip. Met deze tips kwamen ze uiteindelijk te weten dat Sander de ontvoerder was. Ook vonden ze gelukkig Warre weer terug! We sloten de avond af met een gezellig kampvuur met chocomelk, en soep, die we verkochten voor het goede doel. 

Op zaterdag 25 november vierden we Christus Koning ook in de Kerk, met onze jaarlijkse Chiromis. Dit stond in het thema van “Iedereen chironaut”, het jaarthema van de Chiro dit jaar. Bedankt om allemaal aanwezig te zijn!

26 november 2017

Bezoek aan basisscholen Opoeteren en Dorne

Gisteren en vandaag stonden we met de meisjesleiding aan de scholen van Dorne en Opoeteren om wafels en chocomelk uit te delen, en om de toekomstige leden warm te maken voor de Chiro! De wafels waren al snel op ūüôā¬†
Volgende week zondag, 17 september, hebben we onze Openchirodag! Ben je van 2009 of ouder, en zoek je iets waarbij je je iedere week kan amuseren? Twijfel dan niet om te komen! De Openchirodag begint voor de leden om 13u30. Van 14u tot 17u spelen we allerlei spelen, en om 17u is er een praatcafé voor de ouders. We zien jullie dan!

8 september 2017

Open Chirodag

Op zondag 17 september is er weer onze jaarlijkse Openchirodag! Op deze dag kunnen de (nieuwe) leden om 13u30 kennis maken met de Chiro in een aantal leuke spelen. Voor de ouders is er om 17u een praatcaf√© om meer te weten te komen over onze Chiro en om de leden in te schrijven. Verder voorzien we nog leuke randactiviteiten zoals een springkasteel, en nog meer ūüôā We zien jullie dan! PS: vergeet niet je versleten Chirobroek te gaan vervangen bij Chirowinkels De Banier ūüėČ

Filmpje Bivak Fontenaille 2017

Herbeleef het bivak in Fontenaille met dit filmpje!

3 augustus 2017

Bivak Fontenaille 2017

Het kamp zit er jammer genoeg op. Wat een geweldige week! Bedankt aan alle leden, kookploeg en ouders voor het vertrouwen! Tot in september jongens.

29 juli 2017